Blogger Backgrounds

Thursday, May 19, 2011

Sabar ye Asasians ^^

Salam Mahabbah Kawan2 ^^

Dah lama saya tak meng'update' belog ini. Dah bersawang2 dah nampaknyee.

Ni yang kene bersihkan dengan bulu ayam nihh.



Okay ! Dah bersih2kan dah.

Sekarang saya boleh menaip dengan selesa. *ok ! mengarott. hehe

Sebenarnya banyak nak tulis dalam belog ini. Tapi, malas sangat sampai tak TERtaip.



Hmm hari ini genap 13 hari cuti selepas habis asasi.

Hari itu, saya dapat maklumat dari Puan Ema.

Puan cakap result exam keluar 19 Mei.

Maksudnya, hari ini lahh.

Tapi, TUP TUP dapat maklumat cakap result keluar 23 Mei.

Baru je Excited nak dapat result.

Ye lahh. Kan itu result final semester. Result penentu untuk asasi yang saya dah ambil selama setahun ini.

Disebabkan tarikh result dan tarikh daftar degree ini, pelajar2 asasi sekarang semua tengah Fenin Fenin memikirkan dua benda penting ini.

Sebab kalau tarikh daftar degree tak sama dengan tarikh dapat result, ini amat amatlah menyukarkan kawan kawan saya yang duduk jauh macam Sabah, Kelantan, Perak dan lain lain.

Tapi, hari ini dapat tahu yang senat senat semua sedang bermesyuarat sesama mereka. Weeee~

Bila baca posts & comments kat Group Mindless Communication tu, lawak pulakk rase.



Ye lahh. Semua dah tension dengan masalah + problem + musykillah ini.

Saya baca semuanya tapi malas nak menyelit. Senyum + kerut kerut dagu dahi sorang sorang je time baca.

Semoga apa pun keputusan mesyuarat senat nanti akan membawa kebaikan + faedah untuk kami (pelajar pelajar asasi) semua.

Sabar ye Kawan Kawan Asasi Ku ^___^


إِنَّمَا يُوَفَّى الصَّبِرُونَ أجْرَهُمْ بِغَيرِ حِسَابٍ
Maksudnya : Hanya orang-orang yang bersabar lah yang disempurnakan pahalanya tanpa batas


وَاللهُ يُحِبُّ الصَّبِرِينَ
Maksudnya : Dan Allah menyukai orang-orang yang sabar


Saya kalau boleh nak sangat sangat masuk Ijazah awal. Sebab nak Graduate awal. Yeayyy ! Dah la course yang saya akan ambil nanti 4 tahun -.-"

Oh ! Ye ! Setelah seminggu lebih duduk terperap aje dalam rumah *macam ayam kene perap tuu


Semalam saya dapat lah pergi Kajang *erk. Kajang aje ke ? hehe


Yang Excited + agak menakutkan ialah saya pergi Kajang sorang sorang *walaupun dekat

Drive sorang sorang, jalan sorang sorang.

Biasanye ade adik yang teman tapi adik pegi sekolah la pulokk.

TERpaksa lah beranikan diri.

Alhamdulillah, selamat pergi dan balik.

Yang saya sangat sangat tak sangka ialah.......jeng3~

Saya berselisih dengan sorang kawan adik kawan sekolah.

Saya sangat sangat tak sangka dapat selisih dengan dia.

Tapi, tak pasti lah dia perasan saya ke tidak.

Sebab dia buat muka biasa je masa selisih tuu.

Senyum sampai ke Telinga :)

p/s : Entry kali ini tak BERinformation sangat. Sorry ^^







2 comments:

hajar anis said...

huhu...sabar je kan..
yup,,tgk komen2 dorg smbil senyum sorg2...haha

grr..smalam pegi kajang?..ingatkan nk story psal jmpe kte..heee..coz kte pn gi,,petang.. *__*

~MoNika~ said...

HAHA :D lorrr. hehe. anis pegi Kajang ke ? Kita pegi tengahari. Mmg tak jumpa lahh.