Blogger Backgrounds

Monday, May 23, 2011

ReSuLT ExaM = نتيجة الامتحان

AsSalamu'alaikum w.b.t ^^

Selawat dan Salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W :)

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah   ^____^

Akhirnyeee...

Semua masalah masalah wa musykilah musykilah yang tetibe datang tanpa diundang *macam tetamu yang dijemput tanpa diundang tuu telah SELESAI !

Yahoooooo .com ! :p

Dengan ini diumumkan bahawa saya......

Sudah dapat tengok Keputusan = Result Final Sem & CGPA untuk tiga sem. Weeeee ~ :)

Setelah mengeluarkan sejumlah berWang dengan tanpa rela dari hati yang tulus lagi ikhlas. Ahaks :p

Alhamdulillah. Segala Puji pujian hanya layak untuk-Nya yang Maha Memberi.

Dan hari ini tanpa sengaja, saya jugak dah dapat surat tawaran Degree !

What ?

Nak Degree Da ?

Ye.....ye....

Nak Degree dahhhhh ^^

Tak sangka dalam masa 3 hari lagi, saya akan bergelar....

~ Mahasiswi Ijazah Sarjana Muda Bahasa Arab (Terjemahan) Hons ~

Surat Tawaran ^^


Ewahhh2

Semoga segala urusan akan dipermudahkan oleh-Mu ya Rabb :)

Okayhh !

Cerita pasal surat tawaran tuu,

Sepatutnya dapat masa hari pendaftaran nanti...

Tapi, tadi pergi kaunter BPA dan lepas tu, tiba tiba sahaja...

Akak tu print surat tawaran ini

Maybe dah alang2 datang tu, akak tu terus lahh print.

Sonang Koje en ~

Saya sangat sangat bersyukur dengan apa yang Allah telah kurniakan ini

Mungkin ini lah hikmah atas segala dugaan yang pernah datang dolu dolu

Dan saya semakin yakin,

" Walau ke mana sahaja kita pergi, Yakin lah bahawa Rezeki Allah itu ada di mana mana "

Believe in Allah !

Believe in Rasulullah !

Believe in Yourself !

Then You Can Achieve What You Want !

Its All About Your Mind ! :)


Tapi, orang selalu cakap kecemerlangan seseorang bukan sahaja dinilai dari segi bilangan A macam orang orang yang selalu bangga bangga kan sekarang

"Wahhh ! Anak Pak Abu tuu dapat Straight A woooo"

"Whoaahh ! Iye ? Hebaq nyee"


"Tapi kan, anak Pak Abu tu tak boleh dibanggakan sangat. Ye lahh. Nama ja anak dara. Tapi selalu keluar malam. Merayap ja keje. Bila Pak Abu dan isterinya marah, dia melenting pulokk. Tak Hebaq mana pun"


"Ouh ! Camtu ka ? Uisshh Dasat na ! Ceq pun penah kena. Hari itu, ceq TERtumpahkan kuah mee kat dia. Ada ka patut dia caci maki ceq. Tak hormat orang langsung ! Haktuihh !"


"Aisshh ! Tu lahh ! Kalau cemerlang di atas kertas ja punn tak jadik na. Kita kalau mahu cemerlang tu, kena cemerlang Luaq Dalam"


"Betoi3 ! Ceq sokong kata2 hang tuhh ! Orang yang betoi2 cemerlang nihh ialah orang yang menjaga budi dan akhlaknya. Contohnya, pandai menyesuaikan diri, hormat orang2 tua. Pendek kata, kena ada sifat2 yang baik punyaaa dlm diri tuhh. Atau dalam bahasa arab, ada satu perkataan tuhh..orang selalu dok keceq kat ceq tapi ceq ndok ingat lorr"


"Ouh ! Perkataan tu "Mahmudah" ka ? "


"Ha ! Tu lahh dia ! Sifat Mahmudah ! Pandai Hang naaa !"


"Well..Ceq punn orang cemerlang jugak !"


"Haha haihhh lahh perasan lah pulokk sorang nihh ! =.="


Kesimpulannya.....

Insan yang Cemerlang Datangnya Dari Akal, Hati yang Tenang, Jiwa yang Mantap ^^ *cakap dan buat gaya ala ala Dr Fadzillah Kamsah tau


p/s :

  1. tadi singgah sekolah ku yang TERcinta ^^ seronok dpt borak2 dgn Cikgu2. Tibe2 dapat Offer untuk tolong tolong Ustazah ajar adik adik Junior. erk -.-"
  2. rosak loghat kedah ceq buat. sapa orang kedah, jangan marah na :p

12 comments:

hadinesta said...

tahniah!

rotashia faizal said...

haha.. okeh la tu loghat dia.. pandai moniks.. haha.. btw congrats... :D

Farhan Zulhusmi said...

takziah..hehehe...
tahniah erk monika...
gud luck....:-)

hajar anis said...

tahniah monika....
cayalah lu !!!! ^___^

~MoNika~ said...

hadinesta : Terima Kasih :)

~MoNika~ said...

tashia : hehe maen guna je loghat tuhh. Thanks Tasha :)

~MoNika~ said...

farhan : haha tersasul ek ckp takziah. Syukran :) All the Best for your Degree Soon ^^

~MoNika~ said...

anis : Syukran ya Sodiqoti :)
Haha Gua pun Caya Sama Lu Beb ! ;)

muhdidea(habib) said...

( first nak mengarut ckit2 sbb trsst dlm blog nie :)

tahniah.....

semoga berjaya utk masa dpan.... :)...

jgn sskli lari dri kuis....
bljr smpai habis n dpt segulung ijazah....

gud luck 4 ur study..... :D

~MoNika~ said...

hahaha ana pun mcm takde idea mcmane enta bleh tersesat dlm blog ni. Syukran sbb singgah ! :)

Thanx babe ! :D

Ye, insyaAllah. Haha ana taklari dari kuis punn. kan skrg ana dah jd classmate enta :)

Gud Luck jgk for ur study :)

ALBI ISYTAQ said...

tahniah ,monica,nape x amik bhsa arab s'bagai bhsa kedua...leh saya bljr ngn awak??

~meAlthaFunnisa~ said...

Albi Isytaq : syukran ^^ monika tau. bukan monica. haha saya lebih minat terjemahan. alaaaa awak lg pandai arab. sepatutnye sy yg belajar dgn awak :)