Blogger Backgrounds

Saturday, July 9, 2011

Jadi Fasi ? ^^

AsSalamu'alaikum w.b.t semua kawan kawan ! ^^

Ha ! Sekarang dah TERbukti kan yang saya ni pemalas !

Dah berapa abad tak hapdet ini belog !

Yeahh ! Dengan ini diumumkan bahawa.....tuan belog ini mendapat anugerah...

~ The LaziEST BLogger of the Year ~ kuang3 :D

Sebenarnya Tetibe je hari ini ade mood nak update

Saya terfikir nak cerita sikit pasal

My First Experience Being a Facilitator ! :)

Sebenarnya sebelum ni penah lah jugak join. Tapi program yang biasa2 je.

Kali ni program besar. Nak tau besar mcmane tuuuu ? Jom tengok !

ha ! kan besar tuu ! ^^

Program : Kem Remaja Bestari (KRB)
Tarikh : 3 Jun - 6 Jun 2011
Tempat : Kem Tangok, Bachok, Kelantan
Peserta : 350 orang

Ha ! Besar kan ? Ooopppss 3 Jun ? da sebulan lebih daaaa baru nak cite ! ape lahhh

Tak kira ! Saya sebagai author blog nihh, saya nak cerita jugak ! :p

Okay2 ! Sambung cerita.

Team fasi dari KUIS semuanya 36 orang dan kami semua amatlah gembira + bahagia menjadi fasi bg program ini ^^

Kami bertolak pada 2 Jun. Tarikh ni tarikh yang amat2 saya tunggu. Nak tau sebab ape ?

Sebab tu lahh tarikh birthday saya :)

Masa petang Khamis (2 Jun) tuu, kami semua ada taklimat program kat KUIS.

Dan masa tu jugak, sebagai pelajar Baru Degree yang berdedikasi, dalam hati asik terfikir2 je, "macamane lah dengan borang add drop subjects nihh ? harap2 lahh dapat settle sebelum due date"

Yeahh ! Akhirnya berkat pertolongan sahabat TERbaik saya, settle jgk borang tuu.

Tiba2, ade lahh pulakk sorang kawan call suruh pegi masuk kelas sbb ade hal sikit.

Sekali ! tup tup ! 

ni lahh kek birthday yang kawan2 beli ^^


Ha ! Kan ! Terkejut Boboi ~ haha :D

Malam tu pulakk, dalam Bas...

Tiba2 Abang Hafiz a.k.a abang fasi saya masa kat janda baik dulu ! *Ada Aku Kisah ? erk

Ajak satu bas nyanyikan lagu "Allah Selamatkan Kamu" untuk saya ! isk isk sob sob terharu beb T_____T

Pada 11 Jun baru lahh saya tau bahawa sebenarnyeeeee

Kawan yang duduk sebelah saya kat dalam bas a.k.a my Luvly Roomate yang bgtau abang hafiz rupenyeee !

Tapi, saya tak marah dia pun. Sebab ape ?

Sebab saya suka ! Ahaks :D

Setibanya di sana, macam2 aktiviti yang ktorg buat. Nak tengok ? Jom2 ^^

Main Pirates on the Island ^^


Geng Lanun Lanun saya :)


LDK ! ^^


Makan Time ^^ kesian adik adik. asik makan makanan sama jeee

Ha ! cuak tak ?!

Allahh ! Orang lain pun ado anok la abe ! ^^

~Tangan di Bahu, Mata ke Atas~ *AAK ? ! Hehe

Sekarang, Jom Tengok "ORANG KUAT" Kem Remaja Bestari pulakk :)

Ni la abang Is, Ketua Program ini ^^

Ha ! Ni abang Hafiz yg saya cakap tadi, ketua komanden. erk Whateverrr ! hua3~

Ni pulakk Kak Halimah a.k.a Kak Limah ^^ Penolong Ketua Komanden :)

Okay ! Ini lah wajah Fasi Fasi yang ceria + gembira + seronok + bahagia + happy + sa'iedah bersama sama menjayakan program :)

Ni Fasi Fasi perempuan yg teeetttt ^^

eeiiiuuu ni lah Fasi Fasi lelaki yang agak sengal ! ^^

Last Day ! Bye2 Kelantan ^^

Okay ! Sekarang, saya nak listkan pengalaman baru yang saya dapat di Bumi Kelate :)
  • Dapat tengok negeri Kelantan dan dalam hati berkata, " Ohh camni rupanye Kelantan. Macam ala ala selangor jugak " *erk memanglahh. kelantan pun still kat malaysia. Lainlah kalau pegi new york ke london ke. baru lah lain dari Selangor. ape daaaa~
  • Dah pandai makan budu. hehe. sedap tauuu ! lebih2 lagi kalau makan dgn ulam. sedap sgt3 ! tapi, ada kawan fasi yang sakit perut makan BUDU ! hua3~
  • Dah pandai dan faham lahh sikit2 loghat kelantan sebab.......kat kem tuu, adik adik semua kecek kelate dan ganu je dan saya jadi mcm blur2 -.-"
  • Dapat peluang cerita pengalaman tentang keputusan periksa masa sekolah dolu dolu dan ini pengalaman sgt berharga untuk saya. Saya menangis masa tuuu isk isk :')
  • Dapat tambah kawan kawan dan adik adik. Ohh ! Saya suka sgt3. Saya dapat kakak kakak yang comel dan abang abang yang hensem :)
  • Dapat tambah ilmu dan ini sudah pasti kan kan ? yang penting, saya dah pandai guna kompas ! yeayy !
  • Telah berjaya pecah rekod memasang 56 buah khemah bersama2 fasi perempuan dari petang hingga lah ke malam ! yeayy ! Alhamdulillah ! Penat wooooo berpeluh abis satu badan -.-"
Banyakkan pengalaman yg saya dapat ?

Okay ! Sampai di sini sahaja. 

Terima Kasih kerana sudi singgah sini dan baca entry yang takseberapa ini :)

Moga kita berjumpa di entry akan datang :)

Do'akan saya rajin, ok ? haha

wasSalamu'alaikum ^^

8 comments:

khairul amin said...

nice experience gurl..!!

~MoNika~ said...

amin ! ! lama tak dengar cerita mu. mendiamkan diri jek T__T hehe. kalau amin still kat kuis, boleh je join jadi fasi kat sini. best tau. byk pengalaman dapat. Ohh ! ye ! ari tuu kak amal ade tanye2 pasal amin ! :)

syakirah said...

pengalamn yg menarik..i like it..^_^
rs t'ingin plk nk jd fasi...huhu

~MoNika~ said...

Haha :D memang best tau syakirah ! kamu cepat2 lahh masuk blaja balik. mane lah tau kalau2 ade rezeki :)

hadinesta said...

terbaik. best kan. blog ni x bley buka guna googlecrome.

~meAlthaFunnisa~ said...

hadinesta :
:) :) :)
eh, yeke ? tu lahh. blog ni mcm ade problem sikit. tktau lahh nape . ari tu takboleh view followers gadget.

syakirah said...

hehe...nk xnk kne tggu smpi bln 10 ni jgk monika...i.allah klu ad rezki,1 ari nnt sy pasti akn jd fasi! =)

~meAlthaFunnisa~ said...

haha tu lahh. taksabar nak tunggu korang sume masuk bln 10 nihh :) hehe insyaAllah :')